TV der bevæger dig

Se video: Region Syddanmark investerer i bedre psykiatri

En renovering til 252 millioner kroner blev indviet i Esbjerg i dag. I morgen tages første spadestil til et psykiatrisk hospital i Vejle, som kommer til at koste 430 millioner. I alt næsten 700 millioner bliver skudt i psykiatrien i vores region.

02:50

Det nye psykiatriske sygehus i Vejle. Foto: Arkitema Foto: gif1bu

1 af 2

I januar 2017 forventes den helt nye Psykiatrisk Afdeling Vejle at stå færdig. Det er et byggeri, der kommer til at rende op i 430 millioner kroner, når alt er betalt. Byggeriet er et såkaldt OPP-projekt. Det vil sige, at det er et samarbejde mellem det offentlige og det private, et Offentlige Privat Partnerskab, der deler udgifterne ud mellem det offentlige og flere private investorer.

I dag klippede Regionsrådsformand i Syddanmark, Carl Holst (V), snoren til en stor tilbygning til den psykiatriske afdeling i Esbjerg, Spangsbjerg. Dette byggeri har regionen selv betalt, og der er prisen 252 millioner kroner.

00:41 Luk video

Se hvad Regionsrådsformand Carl Holst (V) lægger til grund for den store investering i psykiatrien i Region Syddanmark klippet her (varighed 52 sekunder)