SF frygter at jyske betjente bliver andenrangs politifolk

SF´s retsordfører Karina Lorentzen, der er valgt i Kolding, afviser ny rapport, der foreslår, at jyske betjente skal have mindre uddannelse end sjællandske.

Efter efterårsferien går forhandlingerne om en ny flerårsaftale for politiets økonomi i gang på Christiansborg. Forud for forhandlingerne har konsulentfirmaet McKinesy gennemgået politiet for at finde effektiviserings- og besparelsespotentialer og er kommet frem til potentiale på godt og vel en halv milliard kroner.

Frygter at der bliver A og B-hold

Men SF?s retsordfører Karina Lorentzen vender sig mod forslaget om at gøre den 28 uger lange beredskabsuddannelse for jyske, bornholmske og fynske betjente kortere. Hun frygter, at det vil skabe et A og et B-hold, hvor de jyske betjente bliver andenrangs: 

- I realiteten vil det give en uddannelsesmæssig forskel på jyske og sjællandske betjente, som er uhensigtsmæssig. Jeg mener, at alle i politiet skal have den samme, gode uddannelse uanset hvilken politikreds, de kommer fra. De store begivenheder, fx Seest-katastrofen, COP-15 og EU-formandskabet i 2012 viser desuden, at vi har brug for den fleksibilitet i politistyrken.
   

Forslagets besparelsespotentiale kommer især fra udgifterne til udstationering og bolig, mens beredskabsuddannelsen står på.
 
- Nu bliver aftalen for politiets økonomi jo et produkt af flere partiers ønsker, men jeg går målrettet efter at få det forslag af forhandlingsbordet, siger Karina Lorentzen. Det er ikke værd at spare nogle håndører, for at afkorte en for mig at se nødvendig uddannelse.