Sidste melding: Juletrafik glider fint

Togene kører efter planen, og vejene er fri for lange køer, så det skulle være muligt at holde jul til tiden. Sådan lyder meldingen fra trafikken midt på eftermiddagen.

Hverken bombetrusler på banegårde eller uheld på motorvejen blokerer juletrafikken, indtil videre ser den ud til at køre uden forsinkelser på årets største rejsedag.

Toget burde være fremme til tiden, fortæller Tony Bispeskov, DSB's trafikinformationschef.

- Lige nu kører togene helt fint over hele landet. Der har været enkelte forsinkelser, men de er absolut i den mindre afdeling, siger han.

DSB regner med, at der er myldretid i togene mellem klokken 15 og 18, men ifølge Tony Bispeskov burde der heller ikke komme forsinkelser fremover.

- Nu var der en bombetrussel i går, og vi kan selvfølgelig ikke sige os fri for, at der skulle ske ting og sager, men som det ser ud nu, regner vi ikke med problemer, siger trafikinformationschefen.

- Der er stadig pladser i vores tog, og man kan stadig nå at reservere en pladsbillet, hvis man for eksempel skal fra København eller Sjælland til Fyn eller Jylland, der er det helt store træk på en dag som i dag, fortsætter han.

Heller ikke de danskere, der regner med at køre hjem i bil, skal frygte at blive fanget i en kø, fortæller Stine Lydeking Hansen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Vi er lige midt i det tidspunkt mellem 10 og 19, hvor vi havde tænkt, at der skulle være mest trafik fra øst til vest. Men det ser faktisk rigtig pænt ud, siger hun.

Tidligere mandag skete der et uheld på den fynske motorvej i retningen mod Jylland, og det kan stadig give lidt kødannelser.

- Men det har løsnet sig rimelig hurtigt, så der burde ikke gå lang tid, siger Stine Lydeking Hansen.

- Der er vejarbejde ved Køge Bugt Motorvejen, og vi havde forestillet os, at der kunne komme kø. Men jeg sidder og kigger på nogle kameraer her, og der er trafik, men ikke noget ud over det sædvanlige, fortsætter hun.

Vejdirektoratet regner ikke med, at den vind op til stormstyrke, der skulle ramme Danmark mandag aften og tirsdag formiddag, kommer til at genere trafikken. Men DSB er klar til at modtage ekstra passagerer, hvis danskere skulle vælge at lade bilen stå.