Sjællændere til Syddanmark

Det er ikke alene fynboer og syd- og sønderjyder, der skal til universitetshospitalet i Odense, når de har brug for specialiseret behandling.

Nu får de selskab af patienter fra Sjælland.

En aftale mellem Region Sjælland og Region Syddanmark betyder, at patienter fra Region Sjælland, der har brug for højt specialiseret behandling, fremover vil blive behandlet på Odense Universitetshospital.

Til gengæld får Region Sjælland behandlingen til nedsat pris. Det gælder også hvis syddanske patienter bruger et sygehus i Region Sjælland.

Første aftale

Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V), mener, at aftalen, der er den første af sin art herhjemme, konsoliderer Odense Universitetshospital som et førende universitetshospital.

- Aftalen sikrer flere patienter til Odense Universitetshospital. Det betyder et bedre grundlag for nogle af vores mest specialiserede funktioner på sygehuset. Det er til gavn for patienterne, siger Carl Holst til Ritzau.

Ifølge aftalen forpligter de to regioner sig til at levere sygehusbehandling til patienter fra den anden region til en reduceret pris. Dermed vil regionerne udnytte hinandens kapacitet på sundhedsområdet, inden de laver udbud til for eksempel private sygehuse.

- Det nye samarbejde er et supplement til vores samarbejde med Region Hovedstaden. For mange borgere i vores region er det nemlig lige så nemt at komme til Odense som til København, siger regionsrådsformand på Sjælland, Steen Bach Nielsen (S) og tilføjer:

- Derfor er det naturligt, at vi også ser mod vest for at skabe flere gode og hurtige behandlingstilbud til vores borgere.