Skærpet straf for at glemme kørekort

Hver dag bliver 17 bilister taget uden kørekort. Nu bliver det dyrt at køre videre.

Selv om kortet er snuppet, og selv om de har spritkørsel, vanvidskørsel, sågar menneskeliv på samvittigheden, gør det ikke indtryk på en lang række bilister, der har fået taget kørekort. De kører videre, som om intet er hændt.

Lille risiko

Ekstra Bladet oplyser i dag, at siden 2007 er tallet på landsplan vokset fra 4833 til 6131 bilister, der bliver taget på vejene, selv om de har fået frakendt kørekortet. Det svarer til 17 om dagen, og det er en stigning på 27 procent.

- Vi må bare erkende, at nogle mennesker ikke respekterer reglerne. Det er et spørgsmål om, at risikoen for at blive opdaget er for lille, siger John Sckaletz, leder af færdselsafdelingen hos Københavns Politi.

Større bøde

En lovændring, der har været på vej gennem 11 år, får fra næste år som konsekvens, at straffen skærpes. Det betyder blandt andet, at første gang man bliver taget uden kørekort, stiger bøden fra en halv til en hel nettomånedsløn.

Tredje gang bliver køretøjet konfiskeret.

Men stramningerne er ikke nok, mener Dansk Politiforbund. Her foreslår formanden Peter Ibsen, at loven skærpes yderligere, så bilister ryger i fængsel første gang, de kører i frakendelsestiden.

- Det er ikke min fornemmelse, at det vil kunne afskrække nogen, hvis bøden bliver højere. Vi har set i en lang række andre sager, at selv om bødetaksterne bliver højere, så har det en meget minimal effekt, siger han.