Skarp kritik af Carl Holst

Regionsrådsformand Carl Holst optræder egenrådigt, mener SF'er. De har bedt om at få et punkt på regionsrådets dagsorden til mødet mandag.

Flere af medlemmerne i Region Syddanmark er utilfredse med, at Carl Holst har peget på en enkel by, Haderslev, som hjemsted for et nyt offentligt sagsbehandlingscenter.

Over sine beføjelser

SF mener, at han er gået over sine beføjelser, da han i sommer - på hele regionsrådets vegne - anbefalede Haderslev som hjemsted for et nyt offenligt sagsbehandlingscenter md 250 arbejdspladser. Både

Odense og Svendborg havde også lagt billet på de nye statslige arbejdspladser, som skal overtage en del af den kommunale administration af bl.a. boligstøtte og barselsdagpenge.

Kort efter besluttede regeringen, at placere centret i Haderslev.

Hvor mange skal høres?

- Vi vil gerne drøfte fremtidige regler for, hvor mange der skal høres, inden regionsrådsformanden kan udtale sig eller skrive breve på hele rådets vegne, siger Henrik Møller fra Tønder til DR Syd.

Skal kunne handle hurtigt

Carl Holst mener, at det er vigtigt, at han har frihed til at handle som regionsrådsformand - uden at skulle spørge alle først.

- Hvis vi skal varetage Region Syddanmarks interesser, så skal vi være i stand til at handle hurtigt, siger Carl Holst til DR Syd. Og hvis vi skal høre alt for mange fra sag til sag, så kører toget altså. Så bliver det uden mig for bordenden, siger Carl Holst.