TV der bevæger dig

Skat på jagt efter kørelærere

En stikprøve i Region Syddanmark tyder på udbredt snyd blandt kørelærere. Skat går måske i gang med en landsdækkende undersøgelse af skattesnyd blandt kørelærere.

Stikprøven har givet jackpot ved at afsløre svindel hos hver eneste af syv undersøgte kørelærere. Derfor bør der laves en landsdækkende undersøgelse, siger fuldmægtig hos Skat i Syddanmark, Lars C. Nielsen.

Mangler 2,7 millioner

Skat i Syddanmark har allerede besluttet at tage flere kørelærere end de syv i nærmere øjesyn. De syv har tilsammen forsømt at opgive knap to millioner kroner i indtægt samt moms for 700.000 kroner.

Det betragter fuldmægtigen som store beløb, og det er en skærpende omstændighed, når der skal uddeles bøder oven i skatteforhøjelsen.

Lars C. Nielsen siger også, at det er hans indtryk, at unddragelsen er sket med vilje, og ikke skyldes forglemmelser. Det er endnu en skærpet omstændighed, der i værste fald kan indebære frihedsstraffe.

- Det er nu op til vores jurister, om vi skal gå videre med egentlige politisager, siger fuldmægtigen.

Kontant afregning

Han forklarer unddragelserne med, at der i kørelærerbranchen er tradition for afregning i kontanter.

- Så der det let at stikke pengene i lommen i stedet for at skrive salgsfakturaer og lave kasseafstemning, når dagen er omme, bemærker Lars C. Nielsen.

Kørelærerne har blandt andet forklaret uregelmæssighederne med, at de har overtaget elever fra kolleger eller ikke fået penge for deres ydelse.

En af de syv sager er så betændt, at den er overdraget til Skats afdeling for økonomisk kriminalitet.