Skudoffer udsat for røveri

Manden, der som omtalt i TV SYD torsdag, blev skudt i hovedet på Grindstedvej mellem Vandel og Grindsted, kan nu huske, hvilken bil gerningsmændene kørte i. Sydøstjyllands Politi mener også, at offeret blev udsat for røveri efter skuddet.

Muligvis samme gerningsmand kan have begået et røveri fire timer før skudepisoden. Politiet efterforsker sagen som forsøg på manddrab og røveri,

Prikket i siden med gevær?

Offeret husker, at de kørte i en sort Opel Kadet-lignende bil (firkantet model) med røde kofangere. Bilen så ud til at være hjemmemalet, oplyser vicepolitiinspektør Peter Krogh.

Offeret kan i dag huske, at han kørte i grøften, efter at være ramt af skud på Grindstedvej. Han erindrer også, at en mandsperson sad ved siden af ham, da han vågnede op. Gerningsmanden prikkede til offeret med noget metal - der kunne være spidsen af et jagtgevær - og forlangte penge. Røveren fik offeret pung og forsvandt.

Røveri fire timer før

Et sygesikringskort, som lå i pungen, blev senere fundet smidt ved indkørslen til Legolands parkeringsplads.

Sydøstjyllands Politi kæder den voldsomme hændelse sammen med et røveri fire timer tidligere. Kl. 21.30 på Farrevej ved Give. Her blev en 39-årig mand truet med et jagtgevær og brutalt slået ned. Den 39-årige blev tildelt mange slag og mistede bevidstheden. Han blev bagefter indlagt på sygehus med kraftige skader fra slag.

Rev døren op

Røveriet skete, da den 39-årige holdt i vejsiden og talte i mobiltelefon. Gerningsmanden beskrives som en dansk udseende mand, ca. 40 år, med mørkt, karseklippet hår, skægstubbe og et mindre overskæd, rundt ansigt og iført kongeblå, ensfarve jakke (måske en arbejdsjakke).

Han rev døren op til bilen og havde et jagtgevær i hånden, som han truede og slog med.
 

Beder om hjælp

- Hvis nogen kan genkende den nævnte bil - eller til en mand af signalementet - bedes de ringe til Sydøstjyllands Politi på telefon 114, siger Peter Krogh.