TV der bevæger dig

Skybrud gav kun lidt arbejde til beredskabet

Det så vildt ud flere steder i Syd- og Sønderjylland i formiddag, da himlen åbnende sine sluser. I blandt andet Tønder og Bredebro blev det til regulært skybrud.

Rødekro var et af de steder i Sønderjylland, hvor der kom meget vand mandag formiddag. Foto: Localeyes.dk

Masser af regn i Syd- og Sønderjylland mandag formiddag. Foto: Localeyes.dk

1 af 2

Der kom enormt meget regn på kort tid, så vi havde forventet problemer, men de udeblev stort set.

Kenneth Achner, beredskabsinspektør, Brand og Redning, Sønderjylland

Regnen skyllede ned i stride strømme mandag formiddag især i det vestlige område af Sønderjylland. Flere steder blev det til regulært skybrud.

Blandt andet i Store Jyndevad blev der målt 17,1 millimeter regn mellem klokken 10 og klokken 10.30. I Tønder og Bredebro blev der målt henholdsvis 18,2 og 18,6 millimeter nedbør på en halv time. 

Det kaldes et skybrud, når der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time. Foto: Localeyes.dk

Regnen fik følgeskab af en både lyn og torden, og nogle steder påvirkede de store mængder vand også trafikken.

Trods den megen regn så har det vilde vejr ifølge Kenneth Achner, beredskabsinspektør ved Brand og Redning Sønderjylland, ikke voldt de store problemer.

- Der kom enormt meget regn på kort tid, så vi havde forventet problemer, men de udeblev stort set, siger beredskabsinspektøren til TV SYD, og fortsætter:

- Kun på Gl. Kongevej i Tønder har vi måtte pumpe vand væk fra vejen, og lige nu holder vi øje med Videåen, som løber igennem Tønder, siger Kennet Achner.

Hos Falcks Vagtcentral i Kolding oplyser driftkoordinator Jesper Milo, at de har haft seks opgaver i Tønder i forbindelse med et voldsomme regnvejr. Desuden har været en opgave relateret til den megen regn i henholdsvis Vejen og i Brørup. 

Læs også Årets første skybrud er en realitet

 

Mere vejr