TV der bevæger dig

Skypumper hærgede landsdelen

Flere steder oplevede man lokale skypumper i gårsdagens uvejr. Træer blev revet op med rode, og nogle steder måtte folk springe for livet.

03:15

Møbler og kulisser blev slynget rundt, da en skypumpe hærgede et friluftsskuespil ved Vojens. (Foto: Allan Kurbis) Foto: Allan Kurbis

Ved Thyregod blev et stort træ hevet op med rode. (Foto: Flemming Stephansen)

Ved Jelling rev en skypumpe store grene af træerne. (Foto: Anders Bové)

1 af 4

I Thyregod væltede store gamle træer, og i Jelling brækkede store grene af og spærende vejen.

- Der kom en skypumpe, som rykkede et kæmpestort træ op med rode, flækkede et andet og spærrede vejen total, fortæller Flemming Stephansen på TV SYDs facebookside.

På Tørning mølle, der ligger mellem Vojens og Haderslev, smadrede en skypumpe en teaterscene kort før en forestilling skulle gå igang. Musikere og skuespillere måtte dukke sig for ikke at få rekvisitter i hovedet.

- Vi er alle okay - i hvert fald fysisk, men specielt børnene, er selvfølgelig mærkede. Men folk trådte virkelig i karakter og beviste, at vi har et fuldstændig fantastisk sammenhold. Det var stærkt at opleve, fortæller Jonna Petersen.

Det var første gang i skuespillets 26 år lange levetid, at en forestilling er blevet aflyst. Se mere i TV SYD kl. 19.30.