TV der bevæger dig

Slagterformand: Højere priser på svin kan skabe 5.000 jobs

Prisen på slagtesvin stiger. Det kan skabe mange nye arbejdspladser på danske slagterier. Det vurderer formanden for Fødevareforbundet NNF Sydjylland.

01:59

Højere svinepriser kan skabe 5.000 arbejdspladser på de danske slagterier. Video: TV SYD.

Højere svinepriser kan skabe 5.000 arbejdspladser. Foto: TV SYD

1 af 2

De danske svinebønder smiler mere end de plejer. For første gang efter års kriser er bundlinjen nemlig sort.

Det skyldes blandt andet en øget interesse fra Kina, med dertilhørende stigende priser på slagtesvin.

Men smitter succesen hos landmændene så også af på slagterierne?

Vi har beregnet sammen med landbrugets parter, landmændene, investeringsselskaber og banker, at det kan betyde fem millioner slagtesvin. Måske endda mere. Fem millioner slagtesvin vil skabe 5.000 jobs på slagterierne.

Peder Pedersen, Afdelingsformand, Fødevareforbundet NNF Sydjylland

- Ikke lige nu. Der har vi et faldende antal slagtesvin. Så det glæder mig, at det går godt i landbruget nu, og de har mod på at investere, så der kommer flere slagtesvin på de danske slagterier, sagde formanden for Fødevareforbundet NNF Sydjylland, Peder Pedersen, i torsdagens TV SYD-nyheder klokken 19.30.

Hvordan skal vi så nå dertil?, spurgte studievært Henrik Skovgaard.

- De seneste fire regeringer har ikke formået at lave de samlede rammevilkår for landmændene. Vi er nået et stykke af vejen med Landbrugspakken. Men vi skal have investorerne med, så landmanden også kan forrente sin investering. Man kan ikke ride på en bølge, der kun varer i et år. Vi skal have en stabil indtjening, forklarer afdelingsformanden.

Læs også Glade landmænd: Nu tjener vi endelig penge igen

Spørgsmålet er så, om de forhøjede priser på slagtesvin kan skabe jobs.

- Vi har beregnet sammen med landbrugets parter, landmændene, investeringsselskaber og banker, at det kan betyde fem millioner slagtesvin. Måske endda mere. Fem millioner slagtesvin vil skabe 5.000 jobs på slagterierne. Forudsat at de bliver slagtet i Danmark, og det er selvfølgelig en betingelse vi stiller, slutter Peder Pedersen.