Slagterigigant gøres klar til fusioner

Efter 123 år som andelsselskab skal slagterigiganten Danish Crown omdannes til aktieselskab. Det sker for at bane vejen for en eventuel kommende fusion.  

Slagterikoncernen Danish Crown skal på aktier. Selskabets bestyrelse har fremlagt forslag om at flytte alle andelskoncernens kommercielle aktiviteter ind i et nyt Danish Crown A/S. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det er korrekt, at vi netop har fremlagt et sådant forslag for repræsentantskabet. Hensigten er at gøre Danish Crown mere manøvredygtigt - blandt andet i forhold til fremtidige samarbejder med udenlandske slagteriselskaber, der er ofte er aktieselskaber, siger Danish Crowns bestyrelsesformand, Niels Mikkelsen.

- Det er lettere at etablere et samarbejde mellem virksomheder, der har samme selskabsform, mener han.

Kommende fusionspartnere skal formentlig findes i Tyskland. På rygtebørsen nævnes blandt andet Westfleisch (omsætning på 14 milliarder kroner om året) som kandidat.

Danish Crown, der årligt omsætter for 45 milliarder kroner, har været et andelsselskab i 123 år.

Planerne er derfor epokegørende og indebærer blandt andet, at alle aktier i Danish Crown A/S i første omgang placeres i et underliggende andelsselskab, der er ejet af de nuværende andelshavere - de danske landmænd.