Slesvigsk Parti vil synge sig til valgsejr

Det sønderjyske sprog er vigtigt for Slesvigsk Parti, der for fjerde gang har lavet en helt særlig valgsang, der skal bruges i den kommende valgkamp.

Vi ka æ sproch, å vi hæ melodi! – sådan lyder første vers i Slesvigsk Partis nye valg-sang ”Vi ka æ sproch!”. Det er efterhånden blevet en tradition, at Slesvigsk Parti skyder valgkampen i gang med en sang, der kendetegner det helt særlige ved den sønderjyske kultur. Det fortæller partiet i en pressemeddelelse.

Det er sangskriver Simon Toft, der står bag sangen, der skal være med til at få flere til at lytte til partiets budskaber.

- Hvor valgsangene de forgangne år har været meget hip-hop inspirerede, endte det denne gang med en god cocktail af lidt forskellige genrer, forklarer sangskriveren Simon Toft, som går under kunstnernavnet Simon Stoy.

Den 31-årige er opvokset i Aabenraa og har selv tilknytning til det tyske mindretal i Sønderjylland. I dag bor Simon i København og har egen virksomhed inden for den danske musikbranche. Simon står med skiftende samarbejdspartnere bag alle Slesvigsk Partis fire valgsange. I år har Simon skrevet og komponeret valgsangen i samarbejde med produceren Turkman Souljah.

Formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt, tror på, at sangen bliver et plus for partiet.

 - Vi er rigtig glade for, at Simon har sagt ja til at komponere en ny valgsang for Slesvigsk Parti. Han forstår virkelig at sætte rytme på vores politik

Hør sangen her: