TV der bevæger dig

Slesvigsk Parti vil synge sig til valgsejr

Det sønderjyske sprog er vigtigt for Slesvigsk Parti, der for fjerde gang har lavet en helt særlig valgsang, der skal bruges i den kommende valgkamp.

Simon Toft står bag den nye valgsang. Foto: Slesvigsk Parti

Vi ka æ sproch, å vi hæ melodi! – sådan lyder første vers i Slesvigsk Partis nye valg-sang ”Vi ka æ sproch!”. Det er efterhånden blevet en tradition, at Slesvigsk Parti skyder valgkampen i gang med en sang, der kendetegner det helt særlige ved den sønderjyske kultur. Det fortæller partiet i en pressemeddelelse.

Det er sangskriver Simon Toft, der står bag sangen, der skal være med til at få flere til at lytte til partiets budskaber.

- Hvor valgsangene de forgangne år har været meget hip-hop inspirerede, endte det denne gang med en god cocktail af lidt forskellige genrer, forklarer sangskriveren Simon Toft, som går under kunstnernavnet Simon Stoy.

Den 31-årige er opvokset i Aabenraa og har selv tilknytning til det tyske mindretal i Sønderjylland. I dag bor Simon i København og har egen virksomhed inden for den danske musikbranche. Simon står med skiftende samarbejdspartnere bag alle Slesvigsk Partis fire valgsange. I år har Simon skrevet og komponeret valgsangen i samarbejde med produceren Turkman Souljah.

Formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt, tror på, at sangen bliver et plus for partiet.

 - Vi er rigtig glade for, at Simon har sagt ja til at komponere en ny valgsang for Slesvigsk Parti. Han forstår virkelig at sætte rytme på vores politik

Hør sangen her:

03:36 Luk video