Solen er blevet farlig

Med efteråret kommer en sol, der står så lavt på himmelen, at bilisterne risikerer at blive blændet. Pas på, siger både politi og kørelærer.

I fredags blev en fem-årig pige dræbt ved en ulykke i Lyngby ved Give. Hendes far blev blændet af solen og kørte ind i en parkeret anhænger. De fleste bilister oplever på et eller andet tidspunkt, at solen blænder, og hvad gør man så?

Hold afstand

Det vigtigste er, at man ikke fortsætter med stor fart. Hold afstand. Løft foden fra speederen. Brems om nødvendigt for at sætte farten ned, så det er muligt at reagere, hvis der pludselig er risiko for et sammenstød.

Husk at have et par gode solbriller parat, når solen står lavt. Vigtigt er det også at sørge for, at forruden er ren både indvendig og udvendig. En beskidt rude bliver mælke-agtig, når solen skinner i den.

Men der en ting mere at tage hensyn til om efteråret. Nu falder træernes blade, og så bliver vejen fedtet. Det kan være et problem under opbremsning. Derfor bør bilisterne holde afstand og køre i en fart, der passer til forholdene, siger både politi og kørelærer.