TV der bevæger dig

Sommerhus-markedet er stendødt

Enten er sommerhuse en dårlig investering. Eller de er for dyre. I hvert fald er de ikke til at sælge. Slet ikke i Tønder.

Solgt, hvad man er heldig. Ellers varer det meget længe, før der kommer nye ejere.

Sommerhusejere i Tønder skal regne med, at det varer 635 dage, før sommerhuset er solgt. Det er et gennemsnit for den såkaldte liggetid, og det er den længste i Danmark.

Dyr luksus

Henrik Løvig, der er administrerende direktør i Boligportal.dk, peger på, at sommerhuse er en luksus, som de færreste kaster sig over i krisetider, og derfor er den gennemsnitlige liggetid 12 måneder.

I løbet af 2011 har antallet af sommerhuse rundet 12.000, og der bliver stadig bygget.

- De, der troede, at en investering i et sommerhus var en genvej til en senere gevinst, sidder lige nu med Sorteper, og der er ikke umiddelbart tegn på bedring. Så længe hele boligmarkedet ligger stille, så er sommerhusmarkedet stendødt, lyder vurderingen fra Henrik Løvig.

Det varer længe

Af de sommerhuse, der lige nu er på markedet, har godt 900 været til salg i mindst tre år. Små 50 har også fejret femårs-dag med et Til Salg-skilt i forhaven.

I Syddanmark har Tønder den længste liggetid med 635 dage. Derefter følger Fanø med 463 dage og Sønderborg med 463 dage.

Danmarks dyreste sommerhus på markedet lige nu er beliggende på Kystvej i Hornbæk. Prisen er lige under 40 millioner kroner. Det blev sat til salg første gang i marts 2010. Den gang lød prisen på 45 millioner kroner.