TV der bevæger dig

Søndag bliver den varmeste dag i et halvt år

Nu sker der endelig noget: Efter en lang vinter og hundekold marts bliver det lunt forårsvejr i weekenden.

Nu kommer anemonerne for alvor frem.

Weekenden byder på smukt forårsvejr i det meste af landet. Søndag kulminerer det med temperaturer op til 15 grader. Det har ikke været varmere siden 21. oktober.

Med varmen er der også håb om, at anemonerne langt om længe titter frem. De første forårsbebudere blev ifølge Naturstyrelsen set strække sig mod solen for godt en uge siden på en lun plet i nærheden af Sønderborg.

Hvis man vil på jagt efter anemoner andre steder i landet, så skulle mulighederne være gode både lørdag og søndag. Det gælder om at holde øje med steder, hvor der både er læ og sol, lyder rådet fra Naturstyrelsen.

Den hidtidige varmerekord i år blev sat den 6. marts med godt 12 grader. Og den rekord bliver sat under pres allerede i dag.

- Fredag eftermiddag kommer der måske lidt sol i den sydlige del af landet. Det er de første glimt af det meget fine vejr, weekenden ender med, siger Lars Henriksen, vagtchef ved DMI, til Ritzau.

Varmest i syd

Temperaturen vil fredag ligge mellem fem og 10 grader med de højeste temperaturer i den sydlige del af landet.

Lørdag starter igen med mange skyer og byger, som dog fortager sig hen mod middagstid.

Temperaturen kravler langsomt op mod tocifrede temperaturer, og der, hvor solen bryder igennem skydækket, kan den nå 12 grader.

- Solen betyder rigtig meget på denne årstid. Den er jokeren i forhold til temperaturprognoserne. Skinner den blot en time eller to, springer temperaturen nemt fem grader i vejret, forklarer Lars Henriksen.

Søndag ser ud til at blive en rigtig lun forårsdag med temperaturer op til 15 grader. Der vil dog være store regionale forskelle. Ved kyster med pålandsvind skal man således ikke forvente temperaturer på mere end fem til syv grader.

I Vestjylland kan det godt gå hen og blive mere skyet, og mod nordvest vil der måske falde lidt regn.

- Og tæt på kysterne kan der forekomme havgus - en tyk, kold tåge - som ruller ind over land i situationer med pålandsvind. I områder med havgus vil temperaturen få svært ved at snige sig op over fem grader, siger Lars Henriksen.

Mere vejr