Sønderborg Sygehus overhaler Kolding

Stor blæst har der været om alsingernes sygehus. Men det er et godt sygehus, skriver Dagens Medicin. Bedre end Kolding.

I konkurrencen blandt de mellemstore sygehuse slår Sønderborg Kolding, men først på selve målstregen. Bare seks point skiller de to hospitaler i Region Syddanmark. Sønderborg vinder den klassiske disciplin organkirurgi. »Jeg må indrømme. Jeg havde ikke set det komme. Ikke endnu,« siger Finn Jensen, øverste chef for Sygehus Sønderjylland, til Dagens Medicin.

Haderslev kan endnu

Efter en del politisk tumult på det lokale og regionale plan er de fire sydjyske hospitaler begyndt at spille sammen ? og de er også begyndt at vise resultater.

I år opnår Haderslev, der jo skal nedlægges, to meget flotte førstepladser, en i karkirurgi og en i hæmatologi. Aabenraa er kategoriens topscorer i brystkræft, og kun, fordi Aabenraa bistås af Sønderborg.

Seks førstepladser

Men Sønderborg skiller sig ud med seks førstepladser. Sønderborg har f.eks. en førsteplads i mikrobiologi. På øre-næse-hals-området er Sønderborg landets næstbedste hospital. Det skyldes høj kvalitet på flere områder: Operation på trommehinde, mandler, polypper, øredræn og stritøreoperation.

Sønderborg taber til Vejle, som har øre-næse-hals som en af sine kernekompetencer. Men nederlaget til favoritterne nordpå er faktisk meget beskedent.

Sønderborg nøjes også med en andenplads i gynækologi-obstetrik, men også der er Sønderborg højt placeret i national sammenhæng. Det er også en præstation, der er værd at fejre.

Gode til kræft

Men ellers scorer Sønderborg mange point på kræft-området. Sønderborg er bedst blandt de små til lungekræft, og hospitalet scorer mange point selv i sammenligning med landets allerstørste sygehuse.

Aabenraa vinder brystkræft på grund af samarbejdet med Sønderborg.
Sønderborg er også toer i kategorien, når det gælder livmoderhalskræft. Det er en flotte placeringer på kræftområdet.

Sønderborg Sygehus overhales af Kolding, når det gælder livmoderkræft. Mere står der ikke i Dagens Medicin om Region Syddanmarks nye akutsygehus i Kolding

Skejby nummer et

Danmarks bedste store sygehus er Skejby i Aarhus. Dagens Medicin skriver, at Skejby tager prisen som landets bedste hospital i kraft af en specialistbehandling i særklasse. Af 21 lægelige specialer på Skejby, som indgår i undersøgelsen, opnår Skejby førsteplads på ti specialer, mens syv  specialer kommer ind på en andenplads.

Direktøren for Skejby Sygehus hedder Per Askholm Madsen. Han var direktør på Vejle/Give Sygehus, da det blev udnævnt til landets bedste mellemstore sygehus. Per Askholm Madsen tiltrådte i Skejby dem 1.juli 2008.