To sønderjyder i regeringsrokaden

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udnævnt Peter Christensen, Aabenraa, til skatteminister, og Ellen Trane Nørby fra Sønderborg bliver måske politisk ordfører.

Regeringsændringen finder sted efter at integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) og undervisningsminister Tina Nedergaard (V) er trådt tilbage.  Det oplyser Statsministeriet på sin hjemmeside.

I god form

Lars Løkke Rasmussen ønskede ikke at kommentere nærmere på rokaden, da han tirsdag formiddag holdt pressemøde om Birthe Rønn Hornbechs afgang. Han fastslog dog, at regeringen er i glimrende form på trods af, at de to kvindelige ministre træder tilbage.

Det var ventet, at Birthe Rønn Hornbech måtte træde tilbage efter sagen om forkert behandling af statsløse, men det kom som en overraskelse, at Tina Nedergaard samtidig brugte lejligheden til at træde tilbage som undervisningsminister af personlige årsager.

Ændringerne

Minister for udviklingsbistand Søren Pind er nu udnævnt til minister for flygtninge, indvandrere og integration og fortsætter i øvrigt i sin hidtidige stilling som minister for udviklingsbistand.

Kulturminister Per Stig Møller (K) udnævnes til kirkeminister og fortsætter i øvrigt i sin hidtidige stilling som kulturminister.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der er valgt til Folketinget i Hedensted-kredsen, udnævnes til undervisningsminister.

Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, udnævnes til skatteminister, og Ellen Trane Nørby bliver formentlig politisk ordfører for Venstre.