TV der bevæger dig

Sønderjyderne har længere til kunstgræsbaner

Fodboldspillerne i Sønderjylland har langt til en kunststofbane, mens det vrimler med det kunstige græs i Trekantsområdet og Horsens.

Kunststofbaner gør det muligt at spille fodbold hele året rundt.

Med en kunststofbane er det muligt at spille fodbold året rundt. Men en ny opgørelse fra DBU viser, at vest- og sønderjyske fodboldspillere skal køre længere end for eksempel folk i Trekantområdet og Horsens for at spille på plastic-græsset. Og det på trods af, at der i region 4 ligger to superligaklubber.

DBU Jylland er delt op i fire regioner, og regionerne 3 og 4, der dækker TV SYDs sendeområde, er der visdt forskel på vilkårene for kunststofbanerne. I region 3, der dækker de tidligere Århus og Vejle amter fra Randers i nord til Kolding i syd,  findes der flest baner - nemlig 43 stk.

I region 4, der dækker de tidligere Ribe og Sønderjyllands amter, ligger der blot 16 kunststofbaner. Det er det laveste antal i hele Jylland, mens region 3 med sine 43 baner har flest af slagsen.

Det betyder, at der i region 4 er 1850 fodboldspillere om hver bane, mens der i region 3 blot er 1600 spillere pr bane.

Formand for region 3, Jens Chr. Hansen, Nordborg, kunne godt tænke sig seks flere i sin region.

- Kunstgræsbaner skal være behovsbestemt, og vi kunne i region 4 godt ønske os nogle flere. Vi har et lille efterslæb hos os. På vores ønskeseddel står to flere i det midt-sønderjyske, én i Tønder-området og én mere i hver af  Varde, Vejen og Billund kommune, siger han til TV SYD.

De seneste fire år er antallet af kunststofbaner  i Jylland nærmest eksploderet. Der er registreret 103 baner, og det svarer omtrent til en firdobling.

Se her hvor kunstgræsbanerne ligger.

Mere sport