Sønderjyske kommuner kan snart søge om mio. til udsatte børn

Ny satspuljeaftale styrker socialområdet med 607 mio. kr. - 101 mio. kr går til udsatte børn.

Regeringen er sammen med satspuljepartierne blevet enige om en satspuljeaftale på socialområdet for 2016. Aftalen betyder, at der sættes 101 mio. kr af til en forebyggende indsats for udsatte børn og unge.

Det lokale folketingsmedlem for Socialdemokraterne, Benny Engelbrecht (S) fra Gråsten, er meget tilfreds med aftalen, der ifølge ham er svær at være uenig i. Han ser frem til, at nogle af millionerne kommmer til det syd- og sønderjyske, specielt set i lyset af de mange sager om mistrivsel og seksuelt misbrug i Tønder Kommune.

- Det skal blive interessant, om de syd- og sønderjyske kommuner vil søge af midlerne. Det har jeg svært ved at forestille mig, de ikke vil. Indsatsen for udsatte børn er ikke bare vigtig overordnet, men især set i sønderjysk perspektiv, siger Socialdemokraternes finansordfører Bjarne Engelbrecht (S) til TV SYD.

 

Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti står bag den nye satspuljeaftale på socialområdet for 2016.

De 101 mio. kr er fordelt på to områder:

  • Mod en tidligere, forebyggende og mere effektiv indsats – 96 mio. kr. i perioden 2016-2019.
  • Udvikling af samfundsøkonomiske modeller – 5 mio. kr. i perioden 2016-2017. 

Midler kan søges løbende – præcise ansøgningsfrister meldes ud til kommunerne via ministeriet.

Her kan du se hele listen over de ting, satspuljens 607 mio. kr. går til.