TV der bevæger dig

SOSU´ere stjæler mindre end andre

Ansatte i ældreplejen er langt mindre tyvagtige end andre danskere. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ansatte i ældreplejen er mere ærlige end andre.

Mens 1 ud af 220 danskere blev dømt for berigelseskriminalitet i 2009, var det kun en ud af 470 ansatte i hjemmehjælp og på plejehjem.

Det viser en opgørelse, som Danmarks Statistik har lavet for FOA på basis af de nyeste tal på området.

- Den seneste tids meget ulykkelige sager har efterladt et billede i offentligheden af, at ansatte i hjemmeplejen skulle være særligt langfingrede. Det billede kan vi overhovedet ikke genkende. Derfor bad vi Danmarks Statistik om at lave undersøgelsen. Ét tyveri er selvfølgelig et for meget, særligt når man arbejder med svage borgere, og man skal naturligvis ikke kunne arbejde i ældreplejen, hvis man ikke kan kende forskel på dit og mit, men der er altså intet, der tyder på, at vores medlemmer skulle være specielt langfingrede ? tværtimod, siger Dennis Kristensen.

- Det helt centralt, at man er der for at hjælpe borgerne. Og det indbefatter selvfølgelig ikke at berige sig på deres bekostning. Ældrepleje udføres i den ældres eget hjem, og det kræver naturligvis en ganske betydelig tillid mellem den ældre og den ansatte. Tallene viser heldigvis, at de ældre fortsat har god grund til at have tillid til de ansatte i den danske ældrepleje, siger Dennis Kristensen.

Mest sete på tvsyd.dk