Sov syd for grænsen og spar penge

Campingrådet forudser, at turisterne flygter, fordi den tyske regering har nedsat moms'en på overnatninger fra 19 til syv  procent. Det vil koste hundredevis af arbejdspladser, især i Region Syddanmark.

Campingrådet har gennemført en undersøgelse blandt tyske og danske camping-gæster. Den viser, at Danmark kan miste op mod 1.000 arbejdspladser i udkant-områder.

Pris-forskellen på en overnatning i Danmark og en syd for grænsen bliver nemlig så stor, at turisterne foretrækker at slappe af under tyske himmelstrøg.  

Det vil gøre ondt

Det er blevet billigere at holde ferie i Tyskland. Den tyske moms på overnatninger er nemlig sat kraftigt ned. Nu frygter turistbranchen, at de tyske turister simpelthen vil holde sig væk fra Danmark.

Den tyske moms-nedsættelse fik virkning fra den 1. januar 2010. Campingrådet siger, at 17 procent tyske og 13 procent danske camping-gæster vil gøre brug af den lavere pris på overnatning på tyske campingpladser.

Samlet vil det medføre en nedgang i antallet af overnatninger på 1,5 million overnatninger, en mindre omsætning på 0,6 milliard kroner og op mod 1.000 færre arbejdspladser.

I en kommentar siger direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen, at det vil gøre ondt i udkant-områder som Hirtshals, Blåvand og Nexø. De 1.000 mistede arbejdspladser hidrører ?kun? fra camping, men hvis det slår fuldt igennem i den samlede danske turisme, så vil vi måske miste 4.000 - 6.000 arbejdspladser.?

Skæv konkurrence

- Fra Campingrådet og resten af det danske turisterhverv kan vi kun appellere til, at regeringen nu virkelig ser alvoren i øjnene og giver os ordentlige økonomiske konkurrencevilkår, så vi kan konkurrere med vores nabolande, siger Poul Fejer Christiansen.
  
Campingrådets undersøgelse viser, at en stor del af de tyske camping-turister bliver hjemme eller vælger andre rejsemål. Poul Fejer Christiansen vil have en differentieret moms i Danmark.