Spirende optimisme i sydjyske virksomheder

Både når det gælder omsætning, overskud og eksport er der på tærsklen til 2011 stor optimisme blandt lederne på virksomhederne i Sydjylland.

Både når det gælder omsætning, overskud og eksport er der på tærsklen til 2011 stor optimisme blandt lederne på virksomhederne i Sydjylland.

Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne, hvor 2.758 ledere, heraf 352 fra Sydjylland, giver deres bud på udviklingen de kommende seks måneder for den virksomhed, hvor de er ledere.

Over halvdelen, 61 procent, af lederne i Sydjylland vurderer, at omsætningen på deres virksomhed vil stige, mens 29 procent forventer uændret omsætning.

Kun ti procent tror, omsætningen falder.

Også på bundlinjen vil de bedre tider kunne aflæses, lyder vurderingen fra flertallet. 60 procent forventer således stigende overskud i første halvår af det nye år, mens 32 procent angiver, at overskuddet vil være omtrent uændret.

Kun ni procent tror, overskuddet falder.

Stigende eksport

Når det gælder eksport er der også optimisme i Sydjylland, idet mere end halvdelen, 63 procent, tror på stigende eksportkurver, mens 31 procent vurderer, at eksporttallet bliver omtrent uændret.

Kun syv procent af lederne i Sydjylland kalkulerer med faldende eksport.

Forventningerne til udviklingen for beskæftigelsen er lidt mere behersket optimistisk. Hovedparten af lederne forventer, at konjunkturerne vil være uændrede de kommende seks måneder.

25 procent tror dog, at der skal ansættes et stigende antal funktionærer, og 24 procent at der bliver basis for at ansætte flere faglærte.

- Tallene viser, at lederne i Sydjylland tror på fremgang det næste halve år. Virksomhederne er begyndt at mærke fast grund under fødderne igen og der bliver flyttet flere varer nu, end der er blevet længe. Vi er på vej ud af krisen, men det kommer til at gå stille og roligt. Virksomhederne vil forsøge at holde udgifterne nede ved at få deres medarbejdere til at løbe lidt stærkere. De begynder ikke at ansætte, før der har været stabilitet i en periode, fastslår afdelingsformanden for Lederne Sydøstjylland, Bent Walter Jensen.