Spis din have

Hvilke planter fra haven kan du bruge hjemme i køkkenet? Det ved naturvejlederen. Kom med ham ud i haven.

Selvom man ikke har en decideret urtehave eller grøntsager i haven, så gemmer der sig masser af smag og duft i nogle af de planter, du måske ikke vidste kunne bruges inde i køkkenet.

Vi har været ude i haven med naturvejleder Sam Bøgesgaard Sørensen fra Museet på Sønderskov, som har en masse bud på spiselige ting fra haven.

Rosenblade 

 
 

Rosengel

Rosen-karamel drys

Rynket rose-eddike

 

Skovsyre

 
 

Grøn citron-is

Pesto

Skovsyre- granité

Grå bynke

 
 
  • Bladene kan bruges i salaten. Husk at smage til før servering.
  • Bynke kan svøbes om mørbraden eller stegen før den steges på pande og grillen.
  • Frøene kan tørres og bruges som drys i salaten som urteknas. 

Mynte

 
 

Myntegele: