Statsansatte skal flytte med arbejdspladsen - uanset hvad.

Statsansatte vil i fremtiden ikke kunne sige nej til at flytte med arbejdspladsen uanset den geografiske placering. En ommer, siger Magisterforeningen.

Hvis man i fremtiden lader sig ansætte i staten, så skriver man også under på, at man flytter med arbejdspladsen uanset, hvor i landet det måtte være - den udmelding er de meget utilfredse i Dansk Magisterforening.

I forbindelse med regeringens plan om at flytte 3900 statsjob ud i provinsen i løbet af 2016 og 2017, hvor der b.la. skal flytte knapt 400 ansatte fra Natur/Erhversstyrelsen til Augustenborg Slot, har det været diskuteret, hvorvidt flytningen er "en væsentlig stillingsændring". Vendingen er afgørende for, om det skal varsles som "afsked med tilbud om genansættelse".

Fremover er det udgangspunktet, at en flytning ikke er en væsentlig stillingsændring, lyder det i Moderniseringsstyrelsens cirkulære "ansættelsesbreve for overenskomstansatte i staten" fra 5. februar 2016.

Formand for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, udtaler til Magisterbladet.dk, at regeringen har lovet, at udflytningerne skulle foregå ordentligt. Nu lægger Moderniseringsstyrelsen op til det modsatte i forhold til alle fremtidige udflytninger. Så fremover hedder det, "flyt med til den anden ende af landet eller forsvind". Det er ikke ordentlig personalepolitik, det er en ommer", siger formanden til bladet.