Stor kamp om de statslige arbejdspladser

Der bliver kamp til stregen, når de danske provinskommuner skal til at kæmpe om landspolitikernes opmærksomhed i kampen om at få tiltrukket de statslige arbejdspladser.

Det står formentlig på de fleste borgmestres ønskeseddel i år; statslige arbejdspladser. Både regeringen og Dansk Folkeparti har åbnet op for muligheden for at flytte flere statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud i provinsen.

Det har fået flere kommuner til at sætte konkrete navne på styrelser og institutioner, som de gerne vil have flyttet til kommunen.

En af de styrelser, der er rift om, er Naturstyrelsen. Både Tønder og Sønderborg Kommune har meldt ud, at de ønsker netop den styrelse, ligesom både Sønderborg og Esbjerg Kommune vil have fat i Energistyrelsen.

- Generelt synes jeg det bliver en dårlig proces det her, hvor kommunerne skal ud og slås om nogle ting. Men sådan er det spil, og derfor har vi selvfølgelig også gjort opmærksom på os selv, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (V), til TV SYD.

I Aabenraa Kommune har man valgt en anden tilgang til kampen om arbejdspladser. Her ønsker man nemlig et samarbejde på tværs af Sønderjylland, for at lokke de statslige styrelser og institutioner til.

- Vi har rigtig mange kompetencer her i Sønderjylland, så selvfølgelig er det realistisk at få nogle statslige arbejdspladser herned til. Men vi skal også være realistiske om, hvor mange det så er. Der vil jeg hellere stå sammen og tale med en sønderjysk stemme. Fordi borgerne i Aabenraa Kommune vil meget gerne køre til Sønderborg, Tønder eller Haderslev for at arbejde. Så selve placeringen er ikke det afgørende. Det afgørende er, at vi får dem til Sønderjylland, siger borgmesteren i Aabenraa, Thomas Andresen (V), til TV SYD.