Stor razzia ved grænsen

Politiet foretager netop nu en stor udrejsekontrol ved grænsen. Der er i særdeleshed fokus på tyvekoster, der transporteres ud af landet.

Påsken og ferier generelt er højsæson for tyverier. Politiet formoder at mange af disse tyverier foretages udelukkende med tanke på videresalg i udlandet, blandt andet i Østeuropa. Det er derfor, udrejsekontrollen finder sted i dag.

Ferietrafikken forventes at blive mere presserende i morgen, og det er derfor, politiet forsøger at fange tyveknægtene i dag, inden der kommer alt for meget pres på grænseovergangene. Det er altså ikke påskebryg i baggagerummet, der er i centrum denne gang, tværtimod har razziaen, der foregår i det sydgående spor på motorvejen ved Oksekær Vest, udelukkende fokus på langfingrede bilister, der transporterer andres personlige ejendele ud af landet.

Vicepolitiinspektør ved Udlændingekontrollen, Palle Linné, fortæller, at der er store problemer med udlændinge, der transporterer tyvekoster ud af landet, for at sælge dem videre i Østeuropa. Disse tyveknægte opererer endda med deciderede "omladepladser", hvor man flytter tyvekosterne fra en bil til en anden for at kunne forsvinde sporløst over grænsen. Politiet håber i dag at kunne overraske en del af disse transporter, inden de når over grænsen med varerne.