Stor risiko for skybrud

Så er det igen frem med gummistøvler og regnslag. Der er nemlig masser af regn på vej til Syd- og Sønderjylland. DMI har fredag morgen udsendt varsel om skybrud.

Man skulle næsten tro vi stod midt i efteråret og ikke i den spæde sommer med udsigten til endnu et døgn med masser af regn.

Danmarks Meteologiske Institut (DMI) har netop udsendt varsel om skybrud for fredag eftermiddag og frem til natten til lørdag. 

quote

Hele beredskabet nu er informeret om den særlige vejrsituation og klar, hvis den voldsomme regn kommer til at give borgerne problemer med oversvømmelser eller andre uheld.

Erik Lindholdt, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

DMI forventer mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer, og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm regn på 30 minutter.

Regnen kan nogle steder stedvis blive ledsaget af torden og hagl. 

Det er derfor en god ide at være ekstra opmærksom på, at den kraftige regn og skybrud kan medføre fare for både oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebanerne og i viadukter, akvaplaning og nedsat sigtbarhed.

Vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Erik Lindholdt siger til TV SYD, at politiet fra fredag morgen indfører informationsberedskab,

- Det betyder at hele beredskabet nu er informeret om den særlige vejrsituation og klar, hvis den voldsomme regn kommer til at give borgerne problemer med oversvømmelser eller andre uheld, siger Erik Lindholdt. 

En trøst er måske, at vinden ikke bliver voldsom som de seneste dage - den bliver svag til jævn fra skiftende retninger og temperaturerne kommer til at ligge mellem 15 - 20 grader. 

Der er varsel om skybrud fredag eftermiddag og frem til natten til lørdag.
Der er varsel om skybrud fredag eftermiddag og frem til natten til lørdag.
Foto: DMI grafik