Stor stigning i antal p-afgifter i flere kommuner

På tre år er antallet af uddelte p-afgifter steget med næsten 10.000 i Syd- og Sønderjylland. I Esbjerg Kommune bliver der delt 5.549 flere bøder ud end for tre år siden.

Det er aldrig sjovt at komme tilbage til sin bil, hvis der sidder en hilsen fra p-vagten under vinduesviskeren. Men det er ikke desto mindre, hvad der sker for flere og flere syd- og sønderjyder. Fra 2014 til 2016 bliver der delt 8.909 flere p-afgifter ud i Syd- og Sønderjylland. Tallet er steget fra 25.877 afgifter til 34.786 afgifter, det viser tal, som FDM har opgjort.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det mange penge, både på landsplan og i Syd- og Sønderjylland, siger Dennis Lange, juridisk konsulent ved FDM, til TV SYD.

Indtægten for de 34.786 bøder løber op i 19.9 millioner kroner.

- Vi anderkender fuldt ud behovet for betalingsparkering og kontrolafgifter, men måske er det ikke alle steder, der er behov for det. Vi opfordrer også kommunerne til at bruge pengene på ting, som kommer bilisterne til gode, siger Dennis Lange. 

Særligt tre kommuner udskriver langt flere p-afgifter end tidligere. I Esbjerg Kommune er tallet steget fra 2.268 afgifter i 2014 til 7.817 afgifter i 2016.

- Det var en politisk beslutning, da man i 2014 valgte at tage parkeringskontrollen hjem til Esbjerg Kommune. Før det var det politiets opgave at kontrollere og udstedekontrolafgifter, men dengang var der ikke ret meget kontrol, siger Mads Astrup, chef for Vej og Park i Esbjerg Kommune til Jyllands Posten. 

I Haderslev Kommune er tallet steget med 3.235 i samme periode mens tallet i Sønderborg Kommune er 1.047.

- De fleste kommuner bruger p-afgifter og p-betaling til at regulere trafikken, ikke til at få flere penge i kommunekassen, siger formanden for KL's teknik- og miljøudvalg, Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) til Jyllands-Posten.