TV der bevæger dig

Store bøder for fyrværkeritransporter

Politiets kontroller af fyrværkeritransporter mellem jul og nytår viste, ifølge politiet, alt for mange fejl og mangler. Kontrollerne resulterede i bøder på mellem 20.000 og 50.000 kroner.

For mange fyrværkeritransporter havde ikke styr på sikkerheden, konstaterer Sydøstjyllands Politi. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017

- Det er jo ikke noget, vi er særlig glade for.

Sådan lyder det fra vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Jesper Engelund, efter at resultatet af kontrollerne nu er blevet opgjort.

Tungvogncenter Syd lavede målrettede kontroller i tre forskellige politikredse, og de mest alvorlige lovovertrædelser udløste bøder på op til 50.000 kroner, fortæller Jesper Engelund til TV SYD. 

Ud af 23 standsede fyrværkeritransporter blev der fundet fejl på de 10, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Politiet har især været tilstede ved aflæsning og pålæsning af fyrværkeri, og her konstaterede de især, at raketter og andet fyrværkeri ikke var sikret godt nok.

Samtidig blev flere fyrværkeritransporter stoppet, hvor føreren af lastbilen eller varevognen ikke havde den nødvendige uddannelse til at køre med fyrværkeriet.

Det samlede resultat betyder, at politiet allerede nu planlægger flere målrettede kontroller til den kommende fyrværkerisæson.