TV der bevæger dig

Store forskelle på behandling af psykisk syge

Region Syddanmark bruger kun 40.000 kroner pr.psykisk syg patient pr. år. Region Hovedstaden bruger 71.000.

05:29

1 af 2

De seneste dage har TV SYD fortalt om den brand i Gårslev, der kostede den 42-årige skizofrene Alex Peter Hansen livet. Han brændte inde i sit hus og ville ikke reddes.

Alex Peter Hansen har gennem 17 år været fast patient i det psykiatriske system. Igennem alle årene forsøgte hans forældre at få den rigtige hjælp til deres søn. Men forgæves.

Men Alex Peter Hansens forældre står ikke alene med deres historie. Der er nemlig store forskelle på, hvordan psykisk syge bliver hjulpet i de forskellige dele af Danmark.

Landsforeningen SIND kritiserer Region Syddanmark for at være langt bagud med hjælpen til psykiatriske patienter. Og tal fra Ministeriet for sundhed og forebyggelse viser også, at der ER store regionale forskelle.

Region Syddanmark bruger 39.748 kroner pr.psykisk syg patient pr. år. Region Hovedstaden bruger 71.317.

Region Syddanmark er også den region, hvor der er flest patienter pr. psykiater.

I Region Hovedstaden har hver psykiater ansvaret for 162 patienter. I Region Syddanmark har hver psykiater 316 patienter.

Samtidig er antallet af psykisk syge i Region Syddanmark steget med 39,3 procent siden 2007, hvor Region Hovedstaden kun har oplevet en stigning på 10,2.