Storkeekspert: Der er stadig håb

Storkeungen Alfred har været væk fra reden i Smedager i mere end et døgn, og det har skabt bekymring.

Søndag gik storkeungen Alfred på vingerne for første gang. Men som mange opmærksomme storkeseere har lagt mærke til, så er han endnu ikke vendt tilbage. Det har blandt andet skabt bekymring hos Mogens Lange fra foreningen Storkene.dk.

- Typisk vil en storkeunge blive tæt på reden første gang, den er på vingerne. Forhåbenlig har den fundet et sted i højderne, hvor den kan stå. Er den ikke at se i nærheden, så er der mulighed for, at den er blevet spist af en ræv, siger han til TV SYD.

Mogens Lange er i skrivende stund på vej til Smedager. Her vil han forsøge at komme nærmere et svar på, hvad der er sket med storkeungen.

- Jeg går rundt i området og kigger efter fjer. Han er et let bytte, så der er mulighed for, at ræven har været på spil. Der er også mulighed for, at den er fløjet ind i en højspændingsledning, hvis den altså ikke går rundt et sted dernede, siger han.

Det er ikke sansynligt, at Alfred allerede har taget turen sydpå.

- Storkungerne bliver normalt på reden eller sover i nærheden i de første par uger. Den er slet ikke rustet til en lang flyvetur endnu. Det bliver den først engang til efteråret, forklarer Mogens Lange.

Han fortæller, at storkeungerne fra Gundsølille på Sjælland heller ikke kom tilbage i reden i det første døgn efter, at de var på deres første flyvetur.

- Så derfor er der stadig et lille håb. Storkeungen vil også sagtens kunne overleve og finde føde. Men den er som sagt også et let bytte, siger Mogens Lange.

Du kan følge kameraet fra Storkereden her