Storm voldsommere end tidligere varslet

Danmarks Meteorologiske Institut opgraderede ved middagstid mandag stormvarslet. Ved Vadehavet kommer stormstyrken op på 30 m/s med vindstød af storm, stærk storm eller orkan styrke.

De seneste prognoser fra TV 2|VEJRET viser, at Vadehavet og Vestkysten omkring Blåvand og Esbjerg kan blive ramt af fuld orkan mellem kl. 14 og 16 i eftermiddag.

DMI vasler storm for Midt- og Vestjylland, Østjylland, Syd- og Sønderjylland, Fyn, København og Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster og Bornholm.

I eftermiddag og aften forventes et stormvejr at ramme dele af landet med stormende kuling til storm, 20 til 25 m/s, ved Vadehavet op til stærk storm 30 m/s. Det kommer desuden kraftige vindstød af storm, stærk storm eller orkan styrke.

Vinden forventes at aftage i løbet af i aften og i nat, først i den vestlige del af landet.

DMI opfordrer til at holde sig orienteret om vejrforholdene, da der er tale om potentielt farlige vejrforhold.

Rapport fra politiet

Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller klokken 13.30:

Vinder tager stille og roligt til langs vestkysten og i Vadehavet. Men indtil videre har blæsten kun givet forholdsvist få problemer.

Der er væltet enkelte træer, og nogle steder står der regnvand, der ikke kan komme væk. Det gælder også det såkaldte Bilka-kryds i den nordlige del af Esbjerg.

Men ingen er kommet til skade, og trafikken glider fornuftigt i landsdelen.

Værst er det nok gået ud over de mange valgplakater. De flyver rundt flere steder.