Stormen Ingolf: Voldsom blæst og væltede træer - men få skader

Det meste af Syd- og Sønderjylland blev natten til søndag ramt af stormen Ingolf, og den jyske vestkyst er fortsat udsat for kraftige vindstød af orkanstyrke.

Stormen Ingolf gik natten til søndag i land i Danmark og har natten igennem fejet hen over landet. Især den jyske vestkyst er ramt af den voldsomme blæst med vindstød af orkanstyrke.

quote

Vi har masser af væltede træer rundt om i hele politikredsen. Der er også meldinger om væltede hegn, og flyvende trapoliner.

Ivan Gohr Jensen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi

Her blev der målt nogle af de kraftigste vindstød. Ved Esbjerg Lufthavn er der målt vindstød på 36,6 m/s ved Blåvandshuk 36,3 m/s og ved Rømø 34,6 m/s. 

Så voldsom var vinden under stormen Ingolf
Så voldsom var vinden under stormen Ingolf
Foto: DMI

Ifølge Syd- og Sønderjyllands og Sydøstjyllands Politi er der dog ingen meldinger om alvorlige skader.

- Vi har masser af væltede træer rundt om i hele politikredsen. Der er også meldinger om væltede hegn og flyvende trampoliner, siger Ivan Gohr Jensen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Vagtchefen oplyser desuden, at Føtex i Varde har mistet deres 'F' og 'Ø' i navneskiltet på butikkens facade under nattens storm.

Vejdirektoratet fraråder frem til søndag middag, at vindfølsomme køretøjer passerer Alssundbroen ved Sønderborg. 

Hvis man skal østpå, skal man væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Storebæltsbroen er lukket og forventes først at åbne for biler efter klokken 8 søndag morgen.  

Stormen aftager i løbet af søndagen.