Stormen lammer trafikken

Nu lammer den første efterårsstorm for alvor trafikken. Politiet lukker Lillebæltsbroen og Alssundsbroen.

Stormen har mandag eftermiddag lukket den nye Lillebæltsbro i begge retninger på grund af blæst og trafikulykker i begge færdselsretninger, oplyser Fyns Politi.

Alssundsbroen lukkes også, og den sønderjyske motorvej er spærret ved Kliplev, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der råder borgere i Fredericia til at holde sig indenfor på grund af flyvende tagsten.

Mellem klokken 15.00 og 19.00 ventes Storebæltsbroen helt lukket, fordi vindstyrken i det tidsrum kan nå over stormstyrke på 25 meter per sekund. Det oplyser kommunikationschef Lene Thomsen fra Storebælt.

Togtrafik ramt

Også togtrafikken er ramt af stormen i det sydlige Jylland.

- Der er væltet træer ned over banelegemet ved Gørding. Derfor er togtrafikken indstillet indtil videre, oplyser politiet.

Stormen giver så mange problemer, at politiets telefoner er rødglødende.

- Nu kommer der så mange opkald til politiet, at man bedes afvente med at ringe til politiet, hvis situationen ikke er livstruende, skriver

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politiet beder derfor om, at man venter med at ringe om væltede træer. Lige nu prioriteres opkald - og væltede træer får pt. lov at vente, lyder det.

Værst mellem 15 og 18

Samme situation gælder for Øresundsbroen, der også vil lukke ved en vindstyrke på 25 meter i sekundet. Allerede mandag middag var hastigheden over broen nedsat til 70 kilometer i timen.

- Det er standardprocedure, at vi nedsætter hastigheden ved en vindstyrke på over 15 meter i sekundet og yderligere begrænsninger ved 20 sekundmeter. Togene fortsætter med at køre indtil en vindhastighed på 34 meter i sekundet.

- Vi forventer, det bliver værst for os mellem klokken 15.00 og 18.00, oplyser Øresundsbroens pressekontakt Jens Gender.

Da Mols-Linien også har indstillet sine eftermiddagsafgange mellem Aarhus og Odden er tog- og flyafgang de eneste muligheder for at komme over Storebælt.

DSB oplyser, at driften forventes at gå som planlagt med afgangene over Storebælt og Øresund.

Lufthavnene i Kastrup, Billund og Aalborg vurderer ikke, at vejr forholdene forhindrer fly i at lande eller lette i deres lufthavne.