Sundhedsstyrelsen ind i sag om syddansk vagtlæge

Sundhedsstyrelsen vil nu vurdere forløbet, hvor en fynsk kvinde døde få timer efter at have talt med en vagtlæge fra Region Syddanmark.

- Tag et par panodiler, lød rådet til den 36-årige fynske kvinde, der i marts ringede til vagtlægen med trykken for brystet og voldsomt ubehag. Få timer senere var hun død af en blodprop i hjertet, og derfor går Sundhedsstyrelsen nu ind i sagen på opfordring af Region Syddanmark.

Styrelsen skal vurdere, om sagen skal have konsekvenser for den pågældende læges virksomhed, og det er Bo Libergren (V) formand for Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark godt tilfreds med.

- Vi anerkender, at konsultationer over telefonen er en svær disciplin, men vi mener, at der er belæg for, at Sundhedsstyrelsen går ind i sagen, siger Bo Libergren (V) på regionens hjemmeside.

Han vil samtidig gerne fremover have mulighed for at stille krav til lægerne i lægevagten.

- Sagen har vist, at der er brug for en ændring af overenskomsten med lægerne, så vi som region selvstændigt har mulighed for at stille kvalitetskrav til vagtlægerne. Det kan vi ikke i øjeblikket, siger Bo Libergren.

Den afdødes familie har klaget til patientombuddet, som skal vurdere, om der er sket lægelige fejl i sagen.

 

SAGEN KORT