Syd- og sønderjysk økomælk løber til Tyskland

37 økologiske mælkeproducenter har netop forladt Arla. Langt de fleste af dem kommer fra Syd- og Sønderjylland bekræfter næstformand i Arla, Jan Toft Nørgaard onsdag overfor TV SYD.

Jan Toft Nørgaard
Jan Toft Nørgaard

Der er en smule ærgrelse men også forståelse at spore hos næstformand i Arla, Jan Toft Nørgaard. Arla har netop fået besked om at hele 37 økologiske landmænd forlader koncernen til fordel for nordtyske mejerier. De tyske mejerier betaler lige nu en ekstra høj pris for økologisk mælk. En pris Arla ikke kan konkurrere med.

De fleste af de flygtende øko-landmænd kommer naturligt fra Syd- og Sønderjylland, hvor økomælken forholdsvis let kan sælges til nordtyske mejerier.

- Jeg kan godt forstå dem, siger næstformand i Arla, Jan Toft Nørgaard onsdag til TV SYD. - Der er et økoboom på det tyske marked lige nu, lidt som det vi så i Danmark i 90'erne, og den tyske mælkepris er rigtig høj lige nu. Mælkeproducenterne vil selvfølgelig have den bedst mulige pris, fortæller Jan Toft Nørgaard.

Han håber dog at de frafaldne landmænd med tiden vender tilbage til Arla. - Jeg håber da at boomet i Tyskland fortsætter. Så vil markedet blive mættet før eller siden, og priserne harmoniseres. Men som situationen er nu, kan Arla ikke konkurrere med de tyske priser på økologisk mælk, siger næstformand i Arla, Jan Toft Nørgaard.