Syddanmark er danmarksmestre i at tage produktion hjem

En analyse af Dansk Metal viser, at mange af industrivirksomhederne, der tidligere flyttede produktionen til udlandet, er vendt tilbage til Danmark. Særligt Syddanmark klarer sig godt.

Selv om Asien og Østeuropa frister med billig arbejdskraft, så siger en række danske industrivirksomheder nu "nej tak". Det viser en rundspørge blandt Dansk Metals industriansatte tillidsrepræsentanter, der fortæller, at industrivirksomheder vælger at flytte produktionen hjem igen.

Hver fjerde tillidsrepræsentant svarer således, at deres virksomhed har flyttet produktion hjem til Danmark i løbet af det sidste år.

- Der er ofte langt flere ulemper end fordele ved at flytte produktion til udlandet, og vi er naturligvis glade for, at mange virksomheder er nået til den erkendelse og vender hjem igen. Nu skal resten af landets industrivirksomheder gøres opmærksomme på, at der er gunstige forhold for produktion i Danmark, så endnu flere vælger at flytte hjem igen, siger Allan Lyngsø Madsen, der er cheføkonomi i Dansk Metal.

Særligt i Region Syddanmark er virksomhederne gode til at flytte produktionen hjem til Danmark igen. Her er det nemlig over hver tredje tillidsrepræsentant, nøjagtig 38 pct., der påstår, at deres virksomhed har flyttet produktionen hjem. Og det gør altså Region Syddanmark til uofficielle danmarksmestre.

Produktion DK | Create infographics