TV der bevæger dig

Syddanske arresthuse huser også radikaliserede unge

Sikkerhedschefen for de Syddanske arresthuse vurderer, at der har været fem til seks tilfælde af unge indsatte, der er blevet radikaliseret under deres ophold i arresten.

06:51

Arresthusene holder øje med radikalisering blandt i indsatte.

1 af 2

-Vi tager det meget alvorligt og holder øje med unge indsatte, der pludselig ændrer sig. Det kan være det som de begynder at læser, det kan være de ting som de siger og vil diskutere og det kan være deres udseende, som ændrer sig.

Det fortæller Per Frandsen, der er sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Områdekontor Syddanmark i dag til TV SYD.

Ifølge sikkerhedschefen så har der det seneste år været fem til seks tilfælde i de syddanske arresthuse, hvor personalet har vurderet, at de indsatte har ændret så meget adfærd, så arresthuset har rettet henvendelse til Kriminalforsorgens Sikkerhedsafdeling.

Per Frandsen ved dog ikke, om de henvendelser efterfølgende er givet videre til PET.

-Nogle gange ser vi også, at de unge indsatte begynder at skrive tegn på breve eller de skriver på gård arealerne i arresthusene, siger Per Frandsen. Der også fortæller, at arresthusene har haft fokus på problemet i flere år.

Kriminalforsorgens Områdekontor Syddanmark dækker arresthusene i Esbjerg, Tønder, Sønderborg, Aabenraa, Haderslev, Vejle og Kolding. Der er godt 200 pladser i de syv arresthuse.