TV der bevæger dig

Sydjyske virksomheder har ondt i arbejdsmiljøet

Hver femte virksomhed i Sydjylland har dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Lederne.

Foto: Colourbox. Foto: colourbox.com

Den faglige organisation Lederne har spurgt 234 ledere i Sydjylland og 18 pct. ? altså ca. en ud af fem ledere - betegner det psykiske arbejdsmiljø på deres arbejdsplads som ?dårligt?.

Organisationen mener, at den økonomiske krise er medvirkende til dårligt arbejdsmiljø, og at resultatet af undersøgelsen bør få virksomhederne til at fokusere mere på den psykiske trivsel.

- Det er klart, at en krise influerer på det psykiske arbejdsmiljø. Når økonomien på virksomhederne bliver trængt, er medarbejdertrivslen desværre et af de første steder, man sparer, siger afdelingsformand for Lederne Sønderjylland Peter Martensen.

Øvrige tal fra undersøgelsen viser, at 55 pct. af de adspurgte ledere i Sydjylland betegner det psykiske arbejdsmiljø på deres arbejdsplads som ?godt?, mens 28 pct. mener, det er ?nogenlunde?.

På landsplan har Lederne spurgt 1.873 ledere, og til sammenligning står det lidt bedre til i Sydjylland end i resten af landet. På landsplan er det kun 52 pct. af lederne, der betegner arbejdsmiljøet som godt.