TV der bevæger dig

Sydtrafiks direktør: Vi tager alle trusler meget alvorligt

Efter en psykisk syg mand søndag aften kaprede en bus i Nørre Snede, oplyser Sydtrafiks direktør, at de sætter passagerernes og buschaufførernes sikkerhed meget højt.

Sydtrafik oplyser til TV SYD, at alle vognmænd skal have en beredskabsplan med blandt andet psykologhjælp Foto: Local Eyes

Efter buskapringen i Nørre Snede søndag aften oplyser Sydtrafiks direktør, Lars Berg til TV SYD, at de har terrorberedskabsplaner.

Vi er meget opmærksomme på, at branchen kan være et mål for terrorister, og derfor tager vi alle trusler meget alvorligt, siger Lars Berg.

Vi er meget opmærksomme på, at branchen kan være et mål for terrorister, og derfor tager vi alle trusler meget alvorligt.

Lars Berg, direktør, Sydtrafik

Lars Berg fortæller, at han personligt står til rådighed døgnet rundt for de vognmænd, der kører Sydtrafiks cirka 500 busser i Syd- og Sønderjylland, hvis der skulle ske noget usædvanligt, og de får brug for hjælp.

- Det er sådan at de vognmænd, der kører for os, skal have en beredskabsplan. Det er et ufravigeligt krav, siger Lars Berg. 

Da det er den enkelte vognmand, som udarbejder en beredsskabsplan for deres vognmandsforretning, kan Lars Berg ikke uddybe, hvad præcist beredskabsplanerne går ud på, ud over at alle skal have tilbud om psykologhjælp til de forudrettede.

Det var en psykisk syg mand, som søndag aften steg på en af Midttrafiks blå busser i Nørre Snede, og med en kniv truede en buschauffør og to passagerer til at forlade bussen, for derefter at tage flugten ned af E45 mod den dansk-tyske grænse.

- Det er sådan at de vognmænd, der kører for os, skal have en beredskabsplan. Det er et ufravigeligt krav

Lars Berg, direktør, Sydtrafik

Manden blev først standset ved Rødekro i Sønderjylland, efter at Syd- og Sønderjyllands Politi havde smidt sømmåtter ud. Manden flygtede fra stedet til fods, men blev hurtigt standset af politiet.

Hverken chauffør eller passagerer er kommet fysisk til skade ved episoden, men buschauffør Erik Steffensen oplyser til Vejle Amts Folkeblad, at det har været en voldsom oplevelse, og han trods psykologhjælp ikke har sovet særlig godt i nat.

Læs også Dramatisk bus-udflugt var et råb om hjælp til psykiske problemer

 

Læs også 45-årig mand truede sig til bus - og slap forbi sømmåtter på motorvejen