TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES

TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES

 

Det skal du bruge:

1 plade butterdej

1 stk. Hel kylling

2 stk. gulerødder

2 stk. løg

0,5 stk. knoldselleri

1 stk. suppevisk (af bl.a. laurbærblade, timian og persillestilke)

1 stk. bouillonterning (efter behov)

2 spsk. smør

2 spsk. mel

1 dl piskefløde

1 dåse hvide asparges

1 spsk. sherryeddike (efter smag)

1 tsk. salt (efter smag)

1 knivspids peber

 

Sådan gør du:

 

Til tarteletter:

Tarteletforme – evt. store muffinforme – pensels med fedtstof og fores med stykker af udrullet butterdej. Kom lidt bagepapir ovenpå dejen og hæld tørrede bønner eller lignende ned i formene, så dejen ikke hæver for meget op. Bag tarteletterne ved 200 grader til de er gyldne.

 

Høns i asparges: - Start med at skylle kyllingen grundigt i kold vand, så den er fri af rester fra indmad og blod.

-Kom den hele kylling i en gryde, fyld den med de istandgjorte urter og suppevisken, dæk med koldt vand, bring det hele i kog, og kog til kyllingen er mør.

- Pluk alt kødet fra og skær det i mindre stykker.

- Si suppen, kog den evt. yderligere ind og smag den til. Tilsæt evt. en boullionterning.

- Lav en lys opbagning af smør og mel og spæd med hønsefonden og lidt af aspargesvandet, mens der piskes.

- Tilsæt fløde og kog stuvningen godt igennem til den har en passende konsistens, hverken for tyk eller for tynd.

- Kom hønsekødet ved samt asparges, som er skåret i mindre mundrette stykker. Smag til med salt og peber og en anelse sherryeddike.

- Kom stuvningen i lune tarteletter og server øjeblikkelig.