TARTELETTER MED HØNS I ASPARGES
Det skal du bruge:
1 plade butterdej
1 stk. Hel kylling
2 stk. gulerødder
2 stk. løg
0,5 stk. knoldselleri
1 stk. suppevisk (af bl.a. laurbærblade, timian og persillestilke)
1 stk. bouillonterning (efter behov)
2 spsk. smør
2 spsk. mel
1 dl piskefløde
1 dåse hvide asparges
1 spsk. sherryeddike (efter smag)
1 tsk. salt (efter smag)
1 knivspids peber
Sådan gør du:
Til tarteletter:
Tarteletforme – evt. store muffinforme – pensels med fedtstof og fores med stykker af udrullet butterdej. Kom lidt bagepapir ovenpå dejen og hæld tørrede bønner eller lignende ned i formene, så dejen ikke hæver for meget op. Bag tarteletterne ved 200 grader til de er gyldne.
Høns i asparges: - Start med at skylle kyllingen grundigt i kold vand, så den er fri af rester fra indmad og blod.
-Kom den hele kylling i en gryde, fyld den med de istandgjorte urter og suppevisken, dæk med koldt vand, bring det hele i kog, og kog til kyllingen er mør.
- Pluk alt kødet fra og skær det i mindre stykker.
- Si suppen, kog den evt. yderligere ind og smag den til. Tilsæt evt. en boullionterning.
- Lav en lys opbagning af smør og mel og spæd med hønsefonden og lidt af aspargesvandet, mens der piskes.
- Tilsæt fløde og kog stuvningen godt igennem til den har en passende konsistens, hverken for tyk eller for tynd.
- Kom hønsekødet ved samt asparges, som er skåret i mindre mundrette stykker. Smag til med salt og peber og en anelse sherryeddike.
- Kom stuvningen i lune tarteletter og server øjeblikkelig.