TV der bevæger dig

Thulesen Dahl og DF stormer frem

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, var fredag på besøg i grænselandet. Partiformanden benyttede lejligheden og de seneste dages terror i Europa til igen at kræve stramninger af kontrollen ved den dansk-tyske grænse.

07:22

Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 2

Noget kan tyde på, at valgkampen her i det sydlige Danmark så småt er ved at gå i gang. Fredag besøgte Kristian Thulesen Dahl (DF) det nordligste Tyskland, hvor han brugte lejligheden til at tale om øget grænsekontrol.

Men det er ikke kun formanden for Dansk Folkeparti, som har indledt valgkampen forud for Folketingsvalget. Kampen om stemmerne er i fuld gang alle steder, hvor kandidaterne jagter stemmer til valget, der senest skal holdes i september.

Men allerede nu er en ting sikker: Dansk Folkeparti står til at få partiets bedste valg nogensinde. Meningsmålingerne har konstant og gennem mange måneder spået om markant fremgang til Thulesen Dahls tropper.

Partiformanden selv bor i Thyregod og stiller op i Sydjyllands Storkreds. Ved det seneste valg i 2011 var han den, der fik suverænt flest personlige stemmer, nemlig 27.393. Han slog alle andre politikere - uanset parti. I 2011 fik Dansk Folkeparti fire mandater valgt i Sydjylland - nu siger meningsmålingerne mellem fem og seks mandater i Folketinget.