TV der bevæger dig

Tidligere miljøminister: Færre dåser i naturen kræver bred indsats

Problemet med dåser i den syd- og sønderjyske natur er stort. Derfor skal der sættes ind på flere forskellige måder for at komme problemet til livs, det mener Hans Christian Schmidt (V).

Hans Christian Schmidt, Venstre. Foto: Steen Brogaard

Han mener, at det vil være en god idé at indføre pant på de tyske dåser - også selvom dén model har været forsøgt indført i mange år uden held.

- Man bør også betale i Tyskland. Det er forargeligt, at tyske købmænd har sagt nej tak til at modtage dåserne, når de danske købmænd har sagt ja til ordningen, siger Miljøudvalgsmedlemmet søndag aften til TV SYD.

Men han mener ikke, at det er hele løsningen på, at der hvert år bliver smidt tusindvis af dåser i den danske natur. Der skal sættes bredere ind, hvis man vil forskåne både natur og de dyr, som risikerer at få ituskårne aluminiumsdåser i deres foder.

Ifølge Hans Christian Schmidt, så er det vigtigt at gøre en større indsats for at få fjernet de dåser, der bliver smidt. Og hvem der skal stå for det har han også en løsning på:

- Det er et oplagt nyttejob, hvis vi kan sende folk kan komme ud at rydde op. Det er både godt for naturen, for miljøet og for dyrene, siger ham.

Derudover foreslår politikeren, at en oplysningskampagne til børn og unge vil hjælpe dem til at forstå, hvor store konsekvenser en smidt dåse kan have, hvis den bliver skåret op og ender i en kos foder.