Tilskud til barnløse er indregnet i brugerbetalingen

Der er ikke mulighed for at særligt socialt udsatte kan få tilskud til behandling af barnløshed efter, at der er indført brugerbetaling fra nytår.

Mange ufrivilligt barnløse har siden årsskiftet måttet sætte drømmen om et barn på stand-by. De har ikke råd til kunstig befrugtning, efter at det offentlige tilskud forsvandt den 1. januar.
 
På Fertilitetsklinikken i Brædstrup har 20 par måttet melde fra planlagt behandling, siden der blev indført brugerbetaling første januar.
Det fortalte vi om på TV SYD søndag den 10. april, hvor folketingsmedlem Preben Rudiengaard, Venstre, fra Ribe omtalte, at der var afsat en pulje på 50 millioner kr. for at hjælpe særligt socialt udsatte barnløse.

Det er dog ikke tilfældet, da de 50 millioner kr. i den sidste og afgørende politiske fase blev indregnet som et loft på brugerbetaling på 15.000 kr. og faste priser på medicin m.v.

Det skriver indenrigs- og sunhedsminister Bertel Haarder i et brev til både Preben Rudienggard og overlæge Finn Hald, Fertilitetsklinikken i Brædstrup.

Her understreger Bertel haarder, at de 50 millioner kr. er gået til at sikre, at forundersøgelser, udredning og diagnostik i forbindelse med kunstig befrugtning fortsat er vederlagsfrit i det offentlige sygehusvæsen.