TV der bevæger dig

Torsdagens overblik: Sådan bliver 3. juledag

I dag skydes fyrværkerisæsonen i gang. Det betyder, at det er lovligt at fyre fyrværkeri af frem til og med den 1. januar 2019. Fyrværkeri er dog ikke kun fest og farver, og sidste år trådte 254 personer ind i det nye år med en fyrværkeriskade - størstedelen af skaderne var øjenskader. Klokken 10 stiller to overlæger derfor op i Kolding Storcenter, hvor de vil udfordre skadestatistikken. De deler gratis beskyttelsesbriller ud, for at minde danskerne om at passe på øjnene, når det går løs nytårsaften.

3. juledag er for mange forretninger første åbningsdag efter jul. Dagen er derfor kendt som den helt store byttedag, hvor mange af de gaver, der var for små, for store, havde forkert farve eller facon kan returneres. Dansk Erhvervs prognose for julehandlen viser, at danskerne i år vil bytte julegaver for cirka 500 millioner kroner. Der er dog stor forskel på de enkelte forretningers regler for ombytning. Vidste du blandt andet, at det er forretningerne selv, der bestemmer, hvor længe du kan bytte dine gaver? Og at et tilgodebevis som udgangspunkt skal gælde i minimum tre år? 

Ud over de lange bytte-køer i forretningerne, kan du også se frem til trængsel på genbrugspladserne i dag, når alverdens udgaver af papkasser skal smides ud. Kähler vaser, Legoklodser, løbesko og mange andre julegaver har nemlig tilfælles, at de kommer i en papkasse. Måske er de endda købt på nettet og leveret i endnu en papkasse. Det kan godt skabe problemer med pladsmangel i skraldespanden derhjemme, men heldigvis er der på genbrugspladsen plads til selv de helt store af slagsen, når der skal ryddes op hjemme i stuerne.

Julefreden har for alvor sænket sig over Syd- og Sønderjylland. Både Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi melder om en fredelig og rolig nat. 

I går 2. juledag var årets største rejsedag, men i dag skulle trafikken ifølge Vejdirektoratet være tilbage til normal. Dog skal man forvente længere rejsetid, hvis man kører mod København her til morgen. Der er mellem Sorø og Slagelse kun ét spor farbart efter et uheld.

Vejret bliver skyet, diset og nogle steder kan det blive tåget. Dagen byder også på lidt regn hist og her. Temperaturen vil ligge mellem 5 og 9 grader, og vinden vil være let til frisk og komme fra vest, oplyser DMI.

 

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen

Peter Elgaard

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu