Transportministeren må bryde løfte på grund af vejret

For en måned siden fortalte transportminister Hans Christian Schmidt glædestrålende, at det nu var slut med lange køer i forbindelse med vejarbejdet på den sønderjyske motorvej E45 mellem Haderslev og Kolding.

Men nu har vejret bestemt noget andet, oplyser DR SYD.

Det heftige regnvejr lige nu betyder, at bilisterne på den sønderjyske motorvej mellem Haderslev og Kolding sidder i kilometerlange køer dagligt, og det kommer de til at blive ved med.

De få dage vejarbejdet skulle vare trækker nemlig nu ud til flere og muligvis også mange, siger Ingeniør ved Vejdirektoratet Jesper Stokholm.

- Vi har i sidste uge fortalt transportministeren, at vi er nødt til at overskride tidsrammen med i hvert fald to-tre dage og muligvis mere, siger Jesper Stokholm til DR SYD.

Regn stopper arbejde

I følge Jesper Stokholm har der været mange dage, hvor vejarbejdet har måttet ligge helt stille på grund af de voldsomme regnmængder.

Men da man ikke bare lige kan fjerne afspærringerne omkring vejarbejdet har bilisterne holdt i kilometerlange køer, selvom der slet ikke bliver arbejdet.

- Jeg kan da godt forstå, det virker mærkeligt, men vi kan ikke fjerne afspærringerne, hver gang vi ikke kan arbejde på grund af for megen regn. Det ville koste en formue. Nu kan vi ind i mellem når det klarer op lave lidt og så trække os tilbage når regnen sætter ind, siger Jesper Stokholm.

Et vejarbejde der i øjeblikket er i gang omkring Kolding på motorvej E45 har også ligget helt stille på grund af regn.

Her er asfalten allerede fræset op, men på grund af regnen kan asfaltarbejderne ikke komme til at lægge ny asfalt, oplyser Jesper Stokholm til DR SYD.