Tre regionale finalister med kæmpegræskar

Tre af finalisterne til Årets DM i græskardyrkning kommer fra Vojens, Rødekro og Horsens. Finalen foregår i Tivoli i København næste lørdag.

Der er udpeget fire finalister - og alle kommer fra Jylland. Men Tivoli holder døren åben, hvis nogen skulle have meget store græskar i haven. Hvis dit græskar kvalificerer sig, giver Tivoli op til 1000 kr. i støtte til at få det transporteret til Tivoli.

De tre regionale finalister er Anja Schmidt fra Vojens, Martin Wollesen, Nr. Hostrup ved Rødekro, og Henrik Lund, Horsens. Den fjerde finalist indtil nu er fra Spjald i Vestjylland.

Næsten et halvt ton

Det er uvist, at nogen af dem kan hamle op med sidste års vinder? Her præsenterede ægteparret Hanne og Lasse Kolding fra Sydsjælland et græskar på hele 451,4 kilo - ja, du læste rigtigt: Næsten et halvt ton!

Det var dansk rekord. En af hemmelighederne bag det monsterstore græskar var, at det hele sommeren var svøbt i en edderdunsdyne og gøde med ko-møg.

Vejret i år har været godt for dyrkningen af græskar. Efter et langt og koldt forår har sommeren været en af de flotteste og varmeste i mange år.

På få år har Halloween i Tivoli udviklet sig til at blive en af de største efterårsbegivenheder i København.

Med sidste års besøgsrekord på over 418.000 gæster, har Tivoli besluttet at gøre forsøget fra sidste år - hvor Halloween i Tivoli blev forlænget med en ekstra uge - permanent.