TV der bevæger dig

Trekant-området ønsker flere tog

I fremtiden skal der være bedre mulighed for at pendle i tog for borgerne i Trekantområdet, hvis det står til områdets borgmestre. I et brev til transportministeren ønsker de flere tog på skinnerne.

00:26

Foto: Arkiv

1 af 2

Med kun et til to tog i timen på de fleste strækninger mellem byerne i Trekantområdet er der en grund til, at borgerne ikke bruger den kollektive trafik til daglig pendling.

I øjeblikket diskuteres det, hvordan den kollektive trafik kan forbedres ved hjælp af den ekstra pulje penge på 500 millioner kroner årligt, der er afsat af et flertal i folketinget med fokus på at reducere trængslen på vejene.

Det har fået de seks borgmestre i Trekantområdet til at rette henvendelse til transportminister Henrik Dam Kristensen med ønske om flere tog på skinnerne.

- Der er 350.000 beboere i Trekantområdet, og hvis vi skal have dem til at flytte sig fra bil til tog, kræver det som minimum, at der er nogle togafgange, så folk ikke skal spilde tiden med at sidde at vente. De fleste byer i Trekantområdet er allerede forbundet af et skinnenet, så det er helt oplagt at gå den vej, siger formanden for Trekantområdet Danmark borgmester Jørn Pedersen.