Turistbranchen jubler efter det bedste år nogensinde

En af de helt store turistmagneter Legoland siger søndag tak for i år efter et rekordår for turismen i Syd- og Sønderjylland.

Legoland slutter traditionen tro af med et stort festfyrværkeri søndag klokken 18.15, og der er god grund til at fyre et par ekstra af de helt store raketter af. For ifølge tal fra Danmarks Statistik så er 2016 den bedste sommer nogensinde for turismen i Danmark.

- Det har været en rigtig god sæson, og vi har godt kunnet mærke, at der i år har været flere turister i Syd- og Sønderjylland, siger Legoland direktør Christian Woller til TV SYD.

 

quote

Det har været en rigtig god sæson, og vi har godt kunnet mærke, at der i år har været flere turister i Syd- og Sønderjylland

Christian Woller, direktør Legoland

I august måned har der ifølge Visit Danmark været flere danske og udenlandske gæster på de danske feriecentre og hoteller end nogensinde før.

De udenlandske overnatninger gik i 2016 frem med 3,1 procent i forhold til året før, mens de danske overnatninger steg med 4,3 procent i samme periode.

Ifølge bestyrelsesmedlem i Visit Danmark Camilla Dvinge fra Kolding er der flere årsager til, at turismen er boomet i bl.a. Syd- og Sønderjylland.

- Det er blevet in at være turist i de nordiske lande, og så har frygten for terrorisme i flere sydeuropæiske lande fået flere til at vælge  Syd- og Sønderjylland  som feriested,  fortæller Camilla Dvinge til TV SYD.